Γονείς

Το Minecraft είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια στην ιστορία, που ξεπερνά όλες τις υπόλοιπες πλατφόρμες και απευθύνεται σε όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως ηλικίας, δημογραφικών στοιχείων ή γεωγραφίας. Μέσα από ένα Game Based περιβάλλον οι μαθητές μελετούν μαθήματα, όπως Μαθηματικά, Ιστορία, Φυσική, Προγραμματισμό, κ.α. Σε αυτό το οικείο περιβάλλον οι μαθητές συνεργάζονται, μαθαίνουν και δημιουργούν με έναν ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο.

Τι μαθαίνουμε;

Παίζουμε & ανακαλύπτουμε στρατηγικές στο Minecraft Education.
Ανακαλύπτουμε έννοιες της μηχανικής και των κατασκευών και περιγράφουμε  με επιτυχία την επιστήμη των υπολογιστών και του προγραμματισμού, καθώς και τη σημασία της. 
Αλλάζουμε τον κόσμο στο Minecraft Education μέσα από τον προγραμματισμό. Μαθαίνουμε βασικές εντολές και έννοιες προγραμματισμού και προγραμματίζουμε μέσω block εντολών, Python ή Javascript.
Αναπτύσσουμε τις δεξιότητες της δημιουργικότητας, της κριτικής σκέψης και της συνεργασίας. Εφαρμόζουμε την υπολογιστική σκέψη για την επίλυση προβλημάτων.

Minecraft Education Student Kit

Σύμφωνα με μελέτη που έγινε, το 98% των εκπαιδευτικών ανέφερε ότι η επίλυση προβλημάτων είναι η κορυφαία δεξιότητα που μαθαίνουν οι μαθητές από το Minecraft Education. Επιπλέον, οι μαθητές σημείωσαν σημαντικές βελτιώσεις ως προς τη δημιουργικότητα, την αποτελεσματικότητα, τις δεξιότητες ανάγνωσης και γραφής, τη συνεργασία και την υπολογιστική σκέψη. Συμπερασματικά, η «υποστηριζόμενη, σχολική και σκόπιμη χρήση» του Minecraft Education  οδηγεί πραγματικά σε σημαντικά μαθησιακά αποτελέσματα.