Τι είναι το Minecraft: Education Edition;

Το Minecraft: Education Edition είναι η εκπαιδευτική έκδοση του λογισμικού Minecraft, του δημοφιλούς παιχνιδιού σε όλο τον κόσμο. Μέσα από ένα Game Based περιβάλλον οι μαθητές μελετούν μαθήματα, όπως Μαθηματικά, Ιστορία, Φυσική, Προγραμματισμό, κ.α. Σε αυτό το οικείο περιβάλλον οι μαθητές μελετούν, μαθαίνουν και δημιουργούν με έναν ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο.

Από την επιστήμη των υπολογιστών έως την επαυξημένη πραγματικότητα, το Minecraft: Education Edition παρέχει απεριόριστες ευκαιρίες για εξερεύνηση, αφήγηση και ψηφιακή μάθηση, μέσω κατασκευής αντικειμένων και επίτευξης εργασιών.

 

Οι μαθητές χρησιμοποιώντας δομικά στοιχεία, κατανοούν τον τρόπο που λειτουργούν τα όργανα του σώματος, οι χημικές αντιδράσεις κ.α.,  διατυπώνουν αλγόριθμους και προγραμματίζουν σε ένα οπτικό περιβάλλον. Επιπλέον, κατασκευάζουν και εξερευνούν στα πλαίσια ενός διασκεδαστικού και γνώριμου περιβάλλοντος. Το Minecraft: Education Edition χρησιμοποιείται από χιλιάδες παιδιά και σχολεία ανά τον κόσμο, σε όλες τις τάξεις από το νηπιαγωγείο μέχρι το γυμνάσιο.

 

Τα παιδιά προσελκύονται από το Minecraft: Education Edition, μιας και έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν σε ένα πολύχρωμο περιβάλλον, με λίγους και απλούς κανόνες. Χτίζουν τους δικούς τους ασφαλείς χώρους, γεγονός το οποίο τους ενθαρρύνει να περιηγηθούν στον “έξω” κόσμο και να ρισκάρουν. Βιώνουν την εμπειρία της περιπέτειας και την ελευθερία της ανακάλυψης. 

Τα παιδιά με την χρήση του Minecraft: Education Edition αποκτούν μία πρώτη επαφή με τον προγραμματισμό και κατανοούν τις βασικές του έννοιες μέσα από το παιχνίδι. Πρόκειται για έναν ανοιχτό κόσμο, ο οποίος προωθεί τη δημιουργικότητα, τον ενθουσιασμό, τη συνεργασία και την επίλυση προβλημάτων.

Ο προγραμματισμός στο Minecraft: Education Edition είναι σαν να αποκτούμε υπερδυνάμεις. Πολλοί είναι ήδη εξοικειωμένοι με το πώς λειτουργεί κανονικά το Minecraft: Education Edition. Η προοπτική χρήσης κώδικα για την αυτοματοποίηση κουραστικών εργασιών, όπως η εξόρυξη ή η κοπή δέντρων, προσφέρει εξαιρετικά κίνητρα στα παιδιά και η δυνατότητα να δούμε αμέσως τα αποτελέσματα του κώδικα που γράψαμε στον κόσμο του Minecraft: Education Edition είναι απίστευτα δυνατή.

Το Code Builder είναι μια εφαρμογή που επιτρέπει στους μαθητές να μάθουν προγραμματισμό. Το Microsoft MakeCode είναι ένας editor προγραμματισμού στο Code Connection, που επιτρέπει να γράφουμε κώδικα με BlocksPython ή JavaScript.

Minecraft: Education Edition Student Kit